magazin online

luni, 23 iulie 2012

SANTEM CEEA CE MANCAM


   Viata moderna, lipsa de timp, lipsa de miscare, accesul la volum mare de hrana, si cu gusturi variate pe placul tuturor, dar saraca in nutrienti a dus la schimbarea chimismului organismului , iar pretul sant numeroasele boli metabolice,cu titlu de boli cronice, cu care convetuim, mai mult sau mai putin inpacati, cu buzunarul plin de pastile.
 Un diagnostic o pastila sau mai multe, a caror efecte secundare cumulate aduc alte diagnostice si alte pastile, si daca cumva ne facem bine de o boala , dam in alta.

  De exemplu, daca suferi de reumatism iei antiinflamatorii, acestea ataca mucoasa gastrica si poti face gastrita sau ulcer, deasemeni cresc tensiunea la persoane care au deja variatii de tensiune, pot afecta ficatul luate pe termen lung, deci ne vom trata si de o gastrita cu tampoane gastrice , vom lua si medicamente de tensiune, si niste protectoare hepatice, daca am avut norocul sa fim informati la timp atat de efectele, adverse cat si de posibilitati de contracarare. Daca luam ranitidina ca antihistaminice, pentru dureri gastrice , aceasta poate duce  sau agrava,  la fel ca si antiinflamatoarele, afectiuni renale!











  Asa  numitul reumatism poate apare fie datorita unor infectii articulare, sau la persoane obeze datorita greutatii, dar in general toate aceste boli cronice se datoresc unor carente alimentare.

 Comform ultimilor studii calitatea hranei noastre scade pe zi ce trece, avem tot mai putini nutrienti in acelasi volum de mancare.
 Numim nutrienti, elementele care ne hranesc noua organismul la nivel de celule si tesuturi, nu asa cum o percepem noi la nivel de stomac sau gust in gura.

 Gustul mancarurilor moderne e dat de lipide si carbohidrati simpli, care sant si greu perisabili, aspectul e dat de coloranti     (E-uri ).
 Deci nutrientii sant minerale: calciu, magneziu, phosphor, potasiu; vitamine: A, B complex, C. D , E..;proteine vegetale usor digerabile, proteine animale cu lanturi lungi in catene si greu digerabile, lipide, foarte sanatoase fiind acizii grasi omega 3 si omega6, care se gasesc in pestele oceanic, carbohidrati simpli cum sant si zaharurile.

 Zilnic noi incercam sa ne mentinem echilibrul alimentar avand de ales prin tot ce ni se ofera pe piata, intre surplus de lipide , carbohidrati simpli si zaharuri si mare deficit de vitamine, minerale si proteina usor digerabila din plante.

 O solutie e consumul suplimentar de vitamine daca se poate din surse vegetale nu sintetice, daca nu tot e mai bine decat nimic.
 Consumul axat pe proteina, din plante ca soia, mazarea, fasolea, bogate in proteina, in stare uscata 20% proteina ( 10% proteina in stare verde), dar si din carnea degresata ( 20% proteina).
 Consum de peste oceanic, ptr acizii grasi esentiali omega3 si omega 6, care impiedica depunerile de colesterol pe artere si vene, prevenind infarctul miocardic ,cerebral.
 Consumul de fructe si legume de diferite culori, fiecare culoare reprezinta un nutrient.

 Rezulta ca e greu de procurat toate acestea constant , iar atunci a aparut si solutia…mancarea superconcentrata , nutrientii, distribuita de diferitele firme pe piata.( Herbalife, Calivita,Forever, Agel..etc)

 Eu sant medic veterinar si stiu ca mancarea superconcentrata a dus la prelungirea vietii animalelor de companie, de ce la oameni e asa de greu de inteles si aplicat  , nu cumva exista alte interese decat sanatatea in adevaratul ei sens  ???




Mâncarea contează - documentar tradus from Lucas Zone on Vimeo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu