magazin online

luni, 23 iulie 2012


 DESPRE NUTRITIE


 Putem vorbi despre nutritie  si nu de alimentatie.
 Diferenta e ca nutritia se refera la  hranirea organismul cu nutrientii din mancare, in timp ce alimentatia se refera la hranirea cu mancare a stomacul si furnizeaza  diferite gusturi  placute
 ( conditionat dezvoltate de fiecare in timpul vietii ) in gura.

 Diferenta  incepe sa fie tot mai pregnanta odata cu dezvoltarea  industriei alimentare care foloseste tot mai multi aditivi pentru gust, inlocuitori, coloranti, conservanti precum si multiple metode de pregatire, conservare si semipreparare a 
alimentelor !

Chiar daca mancam produse agricole cu aceiasi denumire ca in trecut, compozitia si aspectul lor difera din ce in ce mai mult fata de cele de origine care au servit ca "model ".
Aceste alimente au castigat o gramada de calitati in favoarea aspectului si au pierdut o alta gramada mult mai mare de calitati in ce priveste continutul lor nutritiv.

 Nu mai e un secret ca acest continut nutritiv al alimentelor scade din diferite motive, incepand de la samanta utilizata, modificata genetic in favoarea aspectului produsului ce se va obtine, apoi tratarea cu insecticide si pesticide al semintelor, apoi a solului, apoi cu ingrasaminte cu azotati, in plus modificarea structurala a solului datorita saracirii prin cultivari succesive nedirijate , urmarindu-se interese imediate fara rotatia culturilor, precum si aportului anual de substante chimice folosite in agricultura moderna ! Apoi iradierea fructelor pentru a omora viermii si alte insecte din ele.


 Consecintele pentru umanitate a acestor " schimbari " facute in scopul de a hrani cat mai multa populatie si cat mai repede au dus la mari modificari biochimice ale metabolismului si structurii biochimice a organismului atat animal ( cand vorbim de ele ca viitoare produse alimentare in hrana omului ), cat si a chimismului organismului uman ! Insa nu putem spune ca astfel s -a  putut rezolva foametea pe glob.

 Excesul de zaharuri si grasimi greu perisabile adaogate pentru gust s-a facut in defavoarea proteinelor din alimente , usor perisabile si cu valoarea nutritiva cea mai ridicata.
 Ph-ul a trecut de  la unul alcalin la unul acid propice dezvoltarii multor specii de microbi si paraziti interni !

Depozitarea pe termen lung a fructelor si legumelor duce la pierderea altei parti din continutul lor de vitamine si minerale.

 Alimentatia noastra zilnica  primeste o ratie bogata in zaharuri si lipide si saraca in proteine , vitamine si minerale !
Rezultaul final se reflecta in sanatatea noastra unde incidenta bolilor moderne datorata in proportie de 75 % de alimentatie, si anume , obezitate, bloli cardiovasculare, infarct miocardic sau comotie cerebrala, osteoartrite si osteoartroze, diabet zaharat de tip 2 alimentar, cancer cu diferite localizari !

 Solutii exista .Unele sant mai la indemana , altele sant mai greu accesibile sau acceptabile , altele pot fi costisitoare sau imposibile in functie de prioritatile fiecaruia , dar ceea ce e important este sa recunoastem aceasta stare de fapt si sa ne informam pentru a gasi solutia cea mai potrivita .

 Fara a recunoaste aceasta problema sau ignorand-o , nimeni nu va fi interesat sa ne trezeasca!
 Asta deoarece sanatatea este buna dar nu este profitabila intr-o societate care alearga doar dupa profit ignorand cu desavarsire preventia.

Ca medici santem invatati sa tratam bolile nu sa le prevenim, in facultatile de medicina nutritia este aproape inexistenta. Insa se acorda o mare atentie menegmentului  bolilor.
Noi avem nevoie sa traim  cat mai mult , dar nu in boala ci sanatosi  !

http://toataviatalatot.com/dap/a/?a=34


Sciatic Nerve Symptoms

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu